Daunele aduse mediului de invazia Rusiei în Ucraina se amplifică, iar experții avertizează asupra consecințelor pe termen lung asupra sănătății populației.
Dezastru natural | Urmele lăsate de războiul din Ucraina nu se vor vindeca ușor

1
Atacurile Rusiei asupra depozitelor de combustibil și uzinelor chimice, cum ar fi atacul asupra uzinei chimice Azot din 18 iunie din Severodonețk, au dus la degajarea toxinelor în aer și în pânza de apă freatică, punând în pericol biodiversitatea, stabilitatea climatică și sănătatea populației Ucrainei.

2
O zonă inundată din apropierea satului Demidiv, la 40 de kilometri nord de Kiev, pe 27 octombrie. Ucraina a inundat intenționat zona pentru a încetini invazia Rusiei și pentru a proteja capitala la începutul războiului.

3
După inundațiile din Demidiv, localnicii spun că la robineta început să curgă apă tulbure, cu un gust ciudat, lichid care lasă o urmă uleioasă pe oale și tigăi după gătit. Satul a fost sub controlul Moscovei până în aprilie, când trupele rusești s-au retras după ce au eșuat în încercarea de a cuceri Kievul. World Wildlife Fund afirmă că peste șase milioane de persoane din Ucraina au acces limitat sau nu au acces la apă curată.

4
Olha Lehan, în vârstă de 71 de ani, locuiește în Demidiv. Viitorul ei este incert. Casa ei este cuprinsă de mucegai, nu are acces la apă potabilă și grădina ei este distrusă.