O altă perspectiva asupra noului Coronavirus în comparație cu gripa spaniolă, care, spun specialiștii, a ucis între 17 milioane și o sută de milioane de persoane, la începutul secolului trecut. Organizația Mondială a Sănătății spune că ar fi contaminat aproximativ 500 de milioane de oameni, într-un moment al istoriei când populația era de aproximativ 1,8 miliarde și ar fi murit 2-3% dintre cei infectați.
Pandemia de gripă spaniolă din 1918: Virusul care a infectat o treime din populația lumii
Gripa spaniolă a omorât mai mult de o sută de milioane de oameni. Și a lăsat o amintire de neșters.

13
Corturi folosite pentru a-i adăposti pe bolnavii de gripă în Arkansas, 1918. Neexistând niciun remediu, niciun vaccin, singura soluție era izolarea bolnavilor.

14
Măștile erau folosite pentru protecție împotriva gripei în statul Washington în 1918-1919. În 1920, răspândirea virusului practic se terminase.

15
Microbiologul Terrence Tumpey studiază o mostră a virusului gripei din 1918 în 2005. Virusul a fost reconstituit din țesutul pulmonar extras de la victimele pandemiei înhumate într-o localitate izolată din Alaska. Înainte de declanșarea coronaviruslui, care provine din China, Tumpey spunea: „Cred că trebuie să fim preocupați de posibilitatea unor virusuri aviari așa cum am văzut în Asia trecând de la păsări la om și producând boli grave. Dacă unul dintre virusurile acele se va răspândi eficient de la om la om, atunci ne vom confrunta cu o altă pandemie."

16
Persoane cu simptomele coronavirusului în carantină, în orașul Wuhan din China în februarie 2020. Coronavirusul a omorât mai mult de trei mii de persoane în China dar încă nu se știe de unde provine.