Ministerul Educației și Cercetării, în colaborare cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale și Oficiul Național pentru Dezvoltarea Infrastructurii „Moldova-Proiect”, a semnat, pe 11 martie, un acord de colaborare pentru repararea celor șapte cămine.
Printre căminele care vor fi reabilitate se numără căminul nr. 2 al USM, situat pe strada Tighina 2, cu o capacitate de 172 de locuri, precum și căminul nr. 5 al Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă”, de pe strada Suceava 154/2, care dispune de 210 locuri. De asemenea, vor fi renovate căminele „Luceafărul” și „ABC” ale Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți.
Anterior, ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, a declarat că prioritate în cazarea în aceste cămine vor avea studenții care urmează specializări cu profil pedagogic, inginerești, în tehnologii informaționale și medicină veterinară.
Potrivit autorităților din educație, în total, circa 730 de tineri din întreaga țară vor beneficia de cămine modernizate, adaptate standardelor europene.
- Te-ar putea interesa și: Cum vrea Ministerul Educației să păstreze 17.000 de tineri în universitățile din Moldova
Implementarea acestui proiect este posibilă datorită suportului financiar al Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei care a oferit R. Moldova circa 7 milioane de euro sub formă de grant și 20 milioane de euro ca împrumut.
De asemenea, vor fi acordate două granturi, în valoare totală de aproximativ 7 milioane de euro, care vor fi investite în măsuri de eficiență energetică.
Programul de reabilitare a căminelor face parte din proiectul de modernizare și internaționalizare a învățământului superior din R. Moldova, implementat de Ministerul Educației și Cercetării și finanțat de Banca Mondială în perioada 2020-2025. Valoarea totală a proiectului depășește 35 milioane de euro.
📰 Europa Liberă Moldova este și pe Google News. Abonează-te