O altă perspectiva asupra noului Coronavirus în comparație cu gripa spaniolă, care, spun specialiștii, a ucis între 17 milioane și o sută de milioane de persoane, la începutul secolului trecut. Organizația Mondială a Sănătății spune că ar fi contaminat aproximativ 500 de milioane de oameni, într-un moment al istoriei când populația era de aproximativ 1,8 miliarde și ar fi murit 2-3% dintre cei infectați.
Pandemia de gripă spaniolă din 1918: Virusul care a infectat o treime din populația lumii
Gripa spaniolă a omorât mai mult de o sută de milioane de oameni. Și a lăsat o amintire de neșters.

5
Cimitir pentru victimele americane ale virusului în Franța. Virusul s-a răspândit rapid, odată cu refugiații și trupele militare în aproape toate colțurile lumii și a infectat circa o treime din populația mondială.

6
Monument Maori dedicat victimelor virusului în Noua Zeelandă. Din Noua Zeelandă, virusul s-a răspândit în Samoa, unde a ucis 22 de procente din populație în numai două luni. În Iran, se estimează că au murit aproape 2,4 milioane - adică mai mult de 20 % din populație. Și în Brazilia au murit vreo 300 000 de oameni, inclusiv președintele ales al țării.

7
Bolnavi într-o tabără de antrenament din Colorado, 1918. Estimările referitoare la numărul celor morți în urma bolii merg de la 17 milioane la o sută de milioane. Conform Organizației Mondiale a Sănătății, 2-3% din cei infectați au murit.

8
Un grafic care arată creșterea dramatică a numărului morților în toamna lui 1918, când al doilea val al gripei a măturat lumea. Moarte a secerat în special oameni în putere, vârsta decesului fiind în medie de 28 de ani.