O altă perspectiva asupra noului Coronavirus în comparație cu gripa spaniolă, care, spun specialiștii, a ucis între 17 milioane și o sută de milioane de persoane, la începutul secolului trecut. Organizația Mondială a Sănătății spune că ar fi contaminat aproximativ 500 de milioane de oameni, într-un moment al istoriei când populația era de aproximativ 1,8 miliarde și ar fi murit 2-3% dintre cei infectați.
Pandemia de gripă spaniolă din 1918: Virusul care a infectat o treime din populația lumii
Gripa spaniolă a omorât mai mult de o sută de milioane de oameni. Și a lăsat o amintire de neșters.

9
Un bolnav grav în Statele Unite, noiembrie 1918.

10
Costul uman teribil produs de această pandemie este imortalizat în pictura austriacului Egoon Schiele „Familia”. Tabloul, pictat în 1918, îl reprezintă pe Schiele privind-o cu mândrie pe soția sa, Edith, și un copil. În realitate, Edith s-a îmbolnăvit și a murit pe 28 octombrie 1918 din cauza gripei. Era însărcinată în șase luni. Trei zile mai târziu, Schiele însuși murea din pricina virusului. Avea 28 de ani.

11
Bărbați într-o tabără militară americană fac gargară cu apă sărată, o metodă îndoielnică recomandată de medicii vremii.

12
Soldat american căruia i se dă cu un spray dovedit nu după multă vreme ineficient. Cele mai stranii încercări de a pune capăt pandemiei au fost nunțile negre ținute în Odesa. În timpul ritualului erau căsătoriți doi dintre cei mai nefericiți membri ai societății într-o ceremonie extrem de elaborată ținută într-un cimitir. O asemenea nuntă a avut loc într-un cimitir din Odesa pe 1 octobrie 1918. A fost un ospăț în toată regula iar cei doi au fost acoperiți cu daruri.